Uğur Okulları'nda 55. Yıl coşkusu

55 yıl önce 3 odalı bir yerde kurulan Uğur Okulları'nın Bolluca'da bulunan kampüsünde 55. Yıl coşkusu yaşandı. Enver Yücel'in kurucusu olduğu Uğur Okulları'nın bugün Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde eğitime katkı sunduğuna dikkat çeken Uğur Okulları Bolluca Kampüs Müdürü Selim Akça 'Giresun'un Piraziz ilçesinde yaşayan 7 yaşında bir çocukla başlar bu hikâye. Aydınlık bir dünya hayali vardır. Bunun tek bir yolu var: O da eğitim. Eğitimle insan değişir.

55 yıl önce 3 odalı bir yerde kurulan Uğur Okulları’nın Bolluca’da bulunan kampüsünde 55. Yıl coşkusu yaşandı. Enver Yücel’in kurucusu olduğu Uğur Okulları’nın bugün Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde eğitime katkı sunduğuna dikkat çeken Uğur Okulları Bolluca Kampüs Müdürü Selim Akça “Giresun’un Piraziz ilçesinde yaşayan 7 yaşında bir çocukla başlar bu hikâye. Aydınlık bir dünya hayali vardır. Bunun tek bir yolu var: O da eğitim. Eğitimle insan değişir. İyi, mutlu nesiller de bu şekilde yetişir düşüncesiyle henüz 7 yaşında başlayan bu tutku; onu hayallerinin peşinde koşarak İstanbul’a getirdi. Bu hayal; Aksaray Laleli ‘de 3 odalı, sobayla ısınan dershanede ete kemiğe büründü. İlk adımı attığı 1968’de açılan Uğur Dershanesine ortak olarak bu üç odalı yeri büyük bir markaya dönüştürme serüveni de böylece başlamış oldu. Hep en iyinin peşinde olan Sayın Enver Yücel; en iyi olabilmek için gece gündüz demeden, bıkmadan, usanmadan çalıştı. Öğrencilerin fikirlerine önem verdi. En iyi öğretmenlerle çalıştı ve adından çok söz ettiren bir marka olma yolunda hızla ilerledi. Bu marka zaman içerisinde takım ruhu, aidiyet duygusuyla da hızla büyüdü” dedi.

Uğur Okullarının 55 yıl önce başlayan serüveninin sinevizyonla izletildiği öğrenciler, yaşam hikayesini ayakta alkışladı. Uğur Okulları Eğitim Teknolojileri ve IT Koordinatörü Metin Akça’nın da katıldığı 55. Yıl programında öğretmen ve öğrencilerin müzik şöleni ve ardından 55. Yıl pastasının kesilmesiyle program son buldu