Türkiye'nin konuştuğu o yaşlı çift yeni evlerinde

Arnavutköy'de ev sahibinin kapı kilidini değiştirerek kapının önüne koyduğu Altıparmak Doğan ve Ayşe Doğan çifti, kendilerine uzanan yardım eli ile yeni yuvalarına yerleştiler.

Türkiye’nin konuştuğu, ev sahibinin kapı kilidini değiştirerek kapının önüne koyduğu Altıparmak Doğan ve Ayşe Doğan çifti, kendilerine uzanan yardım eli ile yeni yuvalarına yerleştiler.

Arnavutköy'de kiracısı olan yaşlı çifti evinden çıkarmak isteyen ev sahibi, çiftin dışarıda olduğu vakitte dairenin giriş kapısının kilidini değiştirmişti. Akşam eve gelen Altıparmak ve Ayşe Doğan çifti içeride eşyalarının olduğu daireye giremeyince göz yaşı dökerek polisten yardım istemiş ve Arnavutköy Kaymakamının girişimleriyle yaşlı çift evlerine geri yerleştirilmiş, ev sahibine de konut dokunulmazlığının ihlali suçundan işlem yapılmıştı.

Göz yaşları eşliğinde yaşadıklarını anlatan Doğan çifti bir anda Türkiye’nin gündemine oturmuş ve yaşlı çifte çok sayıda yardım teklifi gelmeye başlamıştı.

Arnavutköy Kaymakamlığı Sosyal Yardım Vakfı ve Arnavutköy Belediyesi Sosyal Deste Hizmetleri Müdürlüğü harekete geçerek Altıparmak Doğan ve Ayşe Doğan çiftine Adnan Menderes Mahallesi’nde yeni bir ev kiraladı. 2+1 daire kiralanan çiftin eşyaları da yine Kaymakamlık ve Belediye ekipleri tarafından yenilendi.

Adnan Menderes Mahallesi’ndeki yeni evlerine yerleşen Doğan çiftinin mutlulukları gözlerinden okunurken, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Ulaş, yaşlı çiftin tüm ihtiyaçlarının Kaymakamlık Sosyal Yardım Vakfı ve Belediye Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünce karşılandığını söyledi.

Çiftin kapı kilidi değiştirilerek dışarı atıldığı ilk mahalle olan İslambey Mahalle Muhtarı Şahimerdan Fidaner de çift için oldukça mutlu olduklarını ve yaşanan süreçte yaşlı çifte destek olan herkese çok teşekkür ettiklerini söyledi. Altıparmak ve Ayşe Doğan çiftinin yen evlerinin bulunduğu Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Ercan İka da, Doğan çiftinin artık kendilerine emanet edildiklerini ve her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

“ÇOCUKLARIMIZ BİZDEN UTANDI”

Yen evlerine taşınan Doğan çiftli, kendilerine yardımcı olan tüm kurum ve hayırsever kişilere teşekkür ederken, bu süreçte çocuklarının kendilerine ulaşmadıklarını söyledi. “Çocuklarımız televizyona çıktığımız için bizden utandılar” diyen Ayşe Doğan, “Yalnızca mühendis olan torunum geldi bizleri ziyaret etti. Ama o da gitti daha da gelmedi” dedi.

Eşi Altıparmak Doğan’dan razı olduğunu söyleyen Ayşe Doğan, “Allah eşimden razı olsun. Onca yıl çalıştı bize baktı. Sokaklardan hurda bile topladı ama hiçbir oğlumuz bir gün olsun demedi ki ‘baba neden hurda topluyorsun’” dedi.

 

Yeni evleri Arnavutköy Belediyesi ve Arnavutköy Kaymakamlığı ekipleri tarafındana temizlenip yeni eşyalarla donatılan Doğan çiftine yine aynı kurumlar tarafından kira yardımında da bulunulacağı ifade edildi.