Bingöllülerden muhteşem gece

Bingöl İl Derneği tarafından düzenlenen 12.12 Dünya Bingöllüler Günü programında yüzlerce Bingöllü Arnavutköy'de bir araya geldi.

12.12 Dünya Bingöllüler Günü vesilesiyle Bingöl İl Derneği tarafından Arnavutköy Belediyesi Kültür Merkezinde muhteşem bir program düzenlendi. Bingöllü ses sanatçılarının da katıldığı programda yüzlerce Bingöllü bir araya geldi.

Düzenlenen gecede Bingöl İl Derneği Başkanı Feyzi Tuncel, yaptığı konuşmada Istanbul’da yaşayan binlerce Bingöllü hemşerisi ile bir arada güçlü bir şekilde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bingöl İl Derneğine bağlı çok sayıda dernek yöneticisi ve Bingöl Vakfı yöneticilerinin de katıldığı programa Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Aygenli ve Zeki Koç’un yanısıra Arnavutköy’deki tüm siyasi partilerin ilçe yöneticileri de katıldı.

Yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılırken 12 Aralık tarihinin, “12.12 Dünya Bingöllüler Günü” olarak kutlanmasına da dikkat çekildi.

Yüzlerce Bingöllüyü düzenlenen gecede bir araya getiren Bingöl İl Derneği Başkanı Feyzi Tuncel, şimdiye kadar geçen süreçte yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken önümüzdeki yerel seçimlerde Ak Partiden Arnavutköy Belediye Meclis Üyeliği’ne aday olmak için müracaatta bulunduğunu hemşerileriyle paylaştı. Hemşerilerinden, temsiliyette destek isteyen  Feyzi Tuncel’e dernek ve vakıf yöneticilerinden de destek geldi. Bingöllülerin ticarette, sivil toplum kuruluşu faaliyetlerinde, eğitimde ve birçok alanda olduğu gibi siyasette de etkin bir rol olması gerektiği vurgusu yapıldı. 

“12.12 Dünya Bingöllüler Günü” vesilesiyle düzenlenen program konuşmaların ardından yöresel sanatçıların ezgileriyle devam etti. Halayların çekildiği, türkülerin okunduğu geceye katılan Bingöllüler gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.