Uğur'lu Festival.. Projeler, deneyler, konserler ve lezzetli yemekler.. Bu festivalde her şey var!

Uğur Okulları Bolluca Kampüsü'nde düzenlenen '' 5 Dil 2 Beceri'' Festivali inanılmaz eğlenceli ve öğretici etkinlikleri ile renkli görüntülere sahne olduPrograma katılan öğrenci ve veliler bir yandan birbirinden ilginç icatları gezip incelerken bir yandan da Anadolu'nun farklı yörelerine ait lezzetli yemeklerin tadına baktılar.

Uğur Okulları Bolluca Kampüsü’nde düzenlenen ‘’ 5 Dil 2 Beceri’’ Festivali inanılmaz eğlenceli ve öğretici etkinlikleri ile renkli görüntülere sahne olduPrograma katılan öğrenci ve veliler bir yandan birbirinden ilginç icatları gezip incelerken bir yandan da Anadolu’nun farklı yörelerine ait lezzetli yemeklerin tadına baktılar.
Öğrencilerimizin yıl boyunca edindikleri bilgi beceri ve öğretim kapsamında, gerçekleştirdiği projeleri sergiledikleri ‘’5 Dil 2 Beceri Festivali’’ 09.06.2022 Perşembe günü saat 12.30-16.00 saatleri arasında Uğur Okulları Bolluca Kampüsü Bahçesinde velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Festivalde 7Bölge 1 Kardeş Ülke konseptinde yöresel yemeklerin de öğrenciler tarafından tanıtıldığı ikram masaları da yer aldı.
Uğur’da “5 Dil 2 Beceri” Festivali
Uğur Okullarında öğrenciler, “5 Dil 2 Beceri” temelli eğitim programları kapsamında eğitim alır ve “Mutlu bir nesil yetiştirmek” felsefesi üzerine kurulan Uğur Okulları eğitim programında öğrencilere bu dil ve becerilerinin kazandırılması hedeflenir. Öğrenilmesi hedeflenen 5 Dil ; Anadil Eğitimi, Bilim Dili Matematik, Yabancı Dil, Teknolojinin Dili Kodlama, Robotik, STEM & erkenSTEM, Davranış Dili, 2 Beceri: Sanat ve Spor’ dan oluşmaktadır.
Tüm bunların yanı sıra Ortaokul ve lise kademesinde uygulanan STEM eğitimi ile öğrenciler Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik disiplinlerini bütünleştirerek ders kazanımlarını ve 21. yüzyıl becerilerini edinirken aynı zamanda analitik düşünmeyi de öğrenmeleri hedeflenir.
Gençlere ışık tutacak önemli çalışmaların yer aldığı kapsamlı bir festivalde geleceğe dair önemli fikirler içeren icatlar sunuldu ve yapılan çalışmalar deney alanlarında desteklendi. Etkinlik alanında ise deney masalarını gezen tüm katılımcılar sonrasında müzik eşliğinde eğlenceli dakikalar yaşadı.
Programın önemine değinen Uğur Okulları Bolluca Kampüsü Müdürü Selim Akça şunları söyledi:
“Bugün burada 5 dil 2 beceri festivali düzenledik. Öğrencilerimiz yapmış oldukları çalışmaları burada velilerimize, gelen misafirlere tanıttılar. Yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz çalışmaları sergiledik ve bunları velilerimizle paylaşmaktan onur duyuyoruz. Bütün yıl boyunca hazırlandıkları koro çalışmaları, yaptıkları ve hayallerini gerçekleştirdikleri icatları, müzikal becerilerini burada sergilediler. Çocukların heyacanını beraberce yaşadık ve keyif aldık. Festivalimiz beklediğimiz gibi güzel geçti. Şenliğimizde; 7 bölge 1 kardeş ülke konsepti çerçevesinde gelen yemekleri de tanıtma ve kültürel öğrenmeyi destekleme şansı bulduk. Öğrencilerimiz ve velilerimiz her zaman yanımızda olduklarını festivalde de bize gösterdiler. Emek verip yaptıkları yemeklerle hem öğrencilerimize hem misafirlerimize ikramlarımız da oldu. Kardeş ülkelerden yabancı öğrencilerimiz okulumuzda eğitim almaktadır. Yabancı öğrencilerimiz de kendi ülkelerinin yemeklerini tanıttılar. Çok eğlenceli ve güzel geçti. Hem yabancı dilde hem STEM’de okulumuz çok başarılı olduğunu beraberce tekrardan görmüş olduk. Uğur Okulları içerisinde yabancı dilde de ilk ikideyiz. O yüzden çok gururluyuz, mutluyuz. Mutluluğumuzu desteği ve emeği geçen herkesle paylaşıyoruz.’’ Dedi.
Özata: “öğrenci ve velilerimiz açısından önemli bir etkinlik oldu”
Uğur Okulları Bolluca Kampüsü'nde Biyoloji öğretmeni ve aynı zamanda STEM sorumlusu olan Nuran Özata:
“Keyifli, güzel bir eğitim yılını bitirdik. Yıl boyunca yaptığımız bütün etkinliklerimizi, içeriklerimizi burada velilerimizle birlikte paylaştık. Etkinlik temelli bir eğitimimiz var. Çocuklarımız yaparak yaşayarak öğreniyor. Olayın içine daha kapsamlı girdikleri için hem onlara güzel bir hatıra hem de unutulmaz bir ders oluyor. Velilerimiz de çocuğunun ilerleyişini, farklı beceriler ortaya çıkarabildiğini görüyor. Onlarda da bunun mutluluğu var. Bu etkinlikler veli açısından da öğrenci açısından da önemli ve güzel bir durum.” Diye günü değerlendirdi.