Ortaokul öğrencileri yerli malı haftasında zehirlendi

Arnavutköy'de bir ortaokulda yerli haftası etkinliklerinde yedikleri yemeklerden rahatsızlanan 50'ye yakın öğrenci karın ağrısı, kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi yaşayan öğrenciler ambulans ve özel araçlarla Arnavutköy Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırıldı.

Arnavutköy Hicret Mahallesi’nde bulunan Firdevs Firdevs Lütfi Orgun Ortaokulu’nda öğrencilerin yeri malı haftası nedeniyle düzenledikleri programda yedikleri yemeklerden zehirlendiği öğrenildi. Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti yaşayan 50’ye yakın öğrenci, haber verilmesi üzerine ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bazı öğrencilerin özel araçlarla, bazılarının öğretmenleri ile geldiği hastaneye öğrenci velileri de akın etti. 

Gıda zehirlenmesi tespit edilen 50’ye yakın öğrencinin 35’i Arnavutköy Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, 20’ye yakın öğrenci ise çevre ilçelerdeki hastanelere sevk edildi. Öğrencilerin hayati tehlikesinin olmadığı ve tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. 

Okulda çok fazla yemek yediklerini söyleyen bazı öğrenciler, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti yaşadıklarını söylediler.