KAİDER'den memleket tadında "Kete Gecesi"

Arnavutköy'de bulunan Kars - Ardahan - Iğdır (KAİDER) Derneği'nin düzenlediği Kete Gecesi'nde hemşeriler bir arya geldi. Yöresel lezzetler ve Halk Ozanlarının ezgileriyle muhteşem bir gece yaşandı.

 

Arnavutköy'de bulunan Kars - Ardahan - Iğdır (KAİDER) Derneği'nin düzenlediği Kete Gecesi'nde hemşeriler bir arya geldi. Yöresel lezzetler ve Halk Ozanlarının ezgileriyle muhteşem bir gece yaşandı. Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın da katıldığı "Kete Gecesi"nde, halk ozanları Orhan Üstündağ ve Erol Şahiner, davetlilere unutulmaz bir türkü şöleni sundu.

 

KAİDER Başkanı Çetin Çelebi ve yönetim kurulu tarafından organize edilen gecede, KAİDER Kadın Kolları yönetimi, yöresel kete, pişi ve peynirlerle hazırladıkları menüleri davetlilere ikram ettiler. KAİDER Başkanı Çetin Çelebi, davetlerine icabet eden Kaymakam ve Belediye Başkanı'na teşekkür ederek başladığı selamlama konuşmasında, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Hemşerileriyle zaman zaman düzenlenen bu tarz etkinliklerle bir araya gelerek kültürlerini yaşatma gayreti içinde olduklarını söyleyen Çelebi, "Bu manada bizleri her zaman yalnız bırakmayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 20 yıl boyunca ilçemize yaptıkları hizmetlerin devamında kendisini milletvekili olarak görmeyi istiyoruz" dedi.

 

Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da yaptıkları konuşmalarda ilçedeki Kars - Ardahan ve Iğdırlılarla bir araya gelmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Gecenin ilerleyen saatlerine dek devam eden programda Halk Ozanlarının söyledikleri ezgilerle KAİDER üyeleri unutulmaz bir gece yaşadı.