İtalya hayali Arnavutköy'de son buldu.. 1 hafta boyunca rehin tutulan 5 kişi dehşeti yaşadı..

İtalya'ya gitme hayali kuran 2's Türk, 3'ü Suriye uyruklu 5 kişi, Afganistan uyruklu çetenin eline düştü. İtalya'ya götürme bahanesiyle Arnavutköy'de bir eve getirdikleri 5 kişiyi 1 hafta boyunca rehin tutan ve ailelerinden fidye isteyen Afgan'lar, yakalanacaklarını anlayınca rehineleri evde elleri bağlı bir şekilde bırakarak kaçmaya çalıştı.

İtalya’ya gitme hayali kuran 2’s Türk, 3’ü Suriye uyruklu 5 kişi, Afganistan uyruklu çetenin eline düştü. İtalya’ya götürme bahanesiyle Arnavutköy’de bir eve getirdikleri 5 kişiyi 1 hafta boyunca rehin tutan ve ailelerinden fidye isteyen Afgan’lar, yakalanacaklarını anlayınca rehineleri evde elleri bağlı bir şekilde bırakarak kaçmaya çalıştı. Arnavutköy Emniyeti’ne bağlı polis ekiplerinin nefes kesen kovalamacası sonucu 9 şüpheliden 3’ü kıskıvrak yakalandı.
 
EVE GİRDİKLERİ AN KAÇIRILDIKLARINI ANLADILAR
 
Olay, 21 Şubat günü Arnavutköy Karlıbayır Mahallesi’nde meydana geldi. Melik K. ve Burak M. isimli 2 Türk vatandaşı yasadışı yollarla İtalya’ya gitmek için Afgan uyruklu kişilerle anlaştı. Anlaştıkları Afgan uyruklu kişiler, 2 Türk vatandaşını Arnavutköy’deki bir eve getirdi. Eve girdikleri anda kandırıldıklarını anlayan 2 kişinin el ve ayakları Afganlar tarafından bağlandı. Melik K. ve Burak M. eve girdiklerinde kendileri gibi rehin tutulan 3 Suriye uyruklu kişinin daha olduğunu gördüler.
 
ABİSİNE GÖNDERDİĞİ KONUM, KURTULUŞU OLDU
 
Afgan uyruklu 9 kişi tarafından İtalya’ya götürülme vaadiyle Arnavutköy’e getirilen 2’si Türk 5 kişi, 1 hafta boyunca işkenceye maruz bırakıldı. Ailelerini aradıkları 5 kişiden 6 bin Euro fidye isteyen Afganlar’ın oyunu, rehin tutulan kişilerden birinin Arnavutköy Emniyeti’ne gelerek şikayetçi olmasıyla ortaya çıktı. Kardeşinin Afganlar tarafından rehin tutulduğunu söyleyen bir kişi, kardeşinin 1 hafta önce yasadışı yollarla İtalya’ya gitmek üzere birileriyle anlaştığını söylediğini ifade etti. Kardeşinin 1 hafta önce Arnavutköy’deki bir eve girmeden hemen önce kendisine whatsapp üzerinden konum bilgisi paylaştığını ve sonrasında da iletişimlerinin kesildiğini söyleyen kişi, kardeşinin hayatından endişe ettiğini belirterek emniyet güçlerinden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Karlıbayır Mahallesi’nde rehin tutulan 5 kişiyi arama çalışması başlattı.
NEFES KESEN KOVALAMACA
 
Polisin mahallede arama çalışması yaptığını gören 9 Afgan, bulundukları evin arka penceresinden atlayarak kaçtılar. Kaçan Afganları fark eden polis ekipleri ile Afganlar arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sonucu 3 Afgan kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.
Polis ekipleri İtalya vaadiyle kandırılarak Arnavutköy’de 1 hafta boyunca rehin tutulan 5 kişiyi evde elleri bağlı bir şekilde buldu. Kurtarılan 5 kişi daha sonra ifadeleri alınmak ve şüphelilerin teşhisi için emniyete götürüldü.
 
6 BİN EURO FİDYE İSTEDİLER
 
Emniyetteki ifadelerinde 1 hafta boyunca rehin tutulduklarını söyleyen 2’si Türk, 3’ü Suriye vatandaşı mağdurlar, İtalya’ya gitmek üzere Afganlarla anlaştıklarını söyledi. Rehin alındıktan sonra Afgan çete üyeleri rehineleri videoya kaydederek İtalya’ya sağ salim geldiklerini dile getiren ifadeler kullanmaya zorladı. Çektikleri videoları rehin tuttukları kişilerin ailelerine gönderen Afgan çete, önce bu yolla para talep etti. Ardından ise işkence videolarını ailelere gönderdi. Arnavutköy’de rehin tutuldukları süre içerisinde şiddet gören ve işkenceye maruz bırakılan 5 kişiden birinin ailesi Afgan çetenin verdiği bir hesap numarasına 6 bin Euro gönderdi. Fidye parasını göndermelerine rağmen rehin tuttukları kişilerin ailelerinden tekrar para isteyen Afgan çete, paranın gönderilmemesi halinde rehineleri öldürmekle tehdit etti. Arnavutköy’deki eve girmeden hemen önce abisine konum bilgisi yollayan Melik K.’nın abisi Arnavutköy emniyetine gelerek yaşadıklarını anlatınca operasyon için düğmeye basıldı. Rehinenin abisinin verdiği konumda arama çalışması başlatan polis ekiplerini fark eden Afgan çete üyeleri bulundukları evin arka camından kaçarken, yaşanan kovalamaca sonucu 3 kişi yakalandı ve rehineler de kurtarıldı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 Afgan, adliyeye sevk edilirken, kaçan 6 Afgan’ı arama çalışmaları ise devam ediyor.
 
“SÜREKLİ ÇOK EKMEK ALIYORDULAR”
 
1 hafta boyunca rehin tutulan 5 kişinin bulunduğu evin bitişiğinde bakkal işleten Metin Kanal, yaşanan olaydan dolayı oldukça şaşkın olduklarını ifade ederek; “Günlerce bu evde işkence yapılmış 5 kişiye. Hiçbir şey fark etmedik. Şüphelenecek bir durum yoktu. Sadece eve giren çıkan çok kişi vardı. Çok fazla ekmek alıyordular, sorduğumuzda da misafirimiz var diyordular. Hatta evden kaçmadan hemen önce de yine epey bir alışveriş yaptılar” dedi.
 
 
İTALYA’YA SAĞ SALİM GELDİK VİDEOSU BİLE ÇEKMİŞLER
 
Öte yandan İtalya vaadiyle Arnavutköy’de dehşeti yaşayan 5 kişinin rehin tutulduğu evin içinde çekilen videolar ise dehşet evinde yaşananları gözler önüne serdi. Rehinelere “İtalya’ya sağ salim geldik, paraları söylediğimiz yere ulaştırın” dedikleri videolar ve rehinelerin kurtarıldıktan sonra evde bulundukları o anlara ait görüntülere de ulaşıldı.