İnşaat çalışması sırasında toprak kaydı.. İnşaatın yanındaki bina tedbiren boşaltıldı

Arnavutköy'de bir inşaat sahasında çalışma yapılırken toprak kayması yaşandı. İnşaatın bitişiğindeki bir bina ise belediye ekipleri tarafından tedbiren boşaltıldı. Toplam 4 ailenin oturduğu binadakiler, inşaat sahasında güvenlik tedbirleri alınana kadar otelde misafir edilecek.

Arnavutköy’de bir inşaat sahasında çalışma yapılırken toprak kayması yaşandı. İnşaatın bitişiğindeki bir bina ise belediye ekipleri tarafından tedbiren boşaltıldı. Toplam 4 ailenin oturduğu binadakiler, inşaat sahasında güvenlik tedbirleri alınana kadar otelde misafir edilecek.
Arnavutköy Merkez Mahallesi Ova sokakta bir inşaat sahasında perde beton yapılmayan alanda çökme meydana geldi, inşaat alanının bitişiğindeki arsadan toprak ve ağaçlar inşaat sahasına kaydı. İnşaat alanı ve arsanın bitişiğindeki bina sakinleri panikle sokağa çıkarak durumu belediye ekiplerine bildirdi. Sokağa gelen belediye ekipleri yaptıkları incelemede 4 ailenin yaşadığı binada her hangi bir çatlak, hasar olmadığını tespit etti. Ancak inşaat alanındaki toprak kaymasının devam etme riskine karşın bina sakinleri tedbiren binadan tahliye edildi. Bina sakinleri geçici süreliğine ilçedeki otellere yerleştirilirken, inşaat sahasında güvenlik tedbirlerinin artırılması için belediye ekipleri inşaatın müteahhidine bildirimde bulundular.

Tedbiren boşaltılan binada yaşayan Köroğlu Kılıç, inşaat çalışması yapılırken inşaatın müteahhit ve mühendislerini gerekli tedbirlerin alınması için defalarca uyardıklarını ifade ederek; “Binadan sabah saatlerinde ses geldi, sanki heyelan olmuş gibi. Bu bina da herhangi bir önlem alınmadı müteahhidi veya mühendisi nasıl böyle bir cahillik yapar bilmiyorum.  Buraya bir önlem alın dedim umursamadılar sabahta söyledim Allah’ın izni ile bir şey olmaz diyor hala bana şimdi belediye ekipleri geldi sıkıştı. Biz bu binadan çıkartılıyoruz ama hasta falan var bina da otelde olur mu hiç bilmiyorum. Şuanda tahliye ediliyoruz hep bir sıkıntıdayız bilmiyorum arkada bir hasar var ağaçlarımız hep gitti bayağı hasar var” dedi.