Horasanlılardan birlik ve beraberlik mesajı

Arnavutköy'de bulunan Erzurum Horasanlılar Derneği, tüm köy ve aile dernekleri yöneticilerini düzenlediği kahvaltı programında bir araya getirdi.

Arnavutköy’de bulunan Erzurum Horasanlılar Derneği, tüm köy ve aile dernekleri yöneticilerini düzenlediği kahvaltı programında bir araya getirdi. Birlik, beraberlik mesajlarının verildiği programda Arnavutköy’deki Horasanlı nüfusuna ve potansiyeline dikkat çekildi.


Arnavutköy Horasanlılar Derneği Başkanı Ömer Aktaş ve yönetim kurulu öncülüğünde harekete geçen Horasanlılar, ilçe genelinde yaşayan tüm Horasanlıları bir araya getirmek için örnek bir çalışma içine girdi. İlçe genelinde Erzurum Horasanlı 13 Aile ve Köy Derneği başkan ve yöneticilerini kahvaltılı bir toplantıyla bir araya getiren Arnavutköy Horasanlılar Derneği’nin programına Arnavutköy’deki Horasanlı siyasetçi, muhtar ve bürokratlar da katıldı.
Horasan Köy ve Aile Derneklerinden Hacıhalil Köyü Derneği Başkanı Musa Tarhan, Hasanbey Köy Derneği Başkanı Hayrettin Taşağır, İğdeli Köy Derneği Başkanı Mustafa Yıldırım, Ağıllı Köy Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, Kaynarca Köyü Derneği Başkanı Orhan Polat, HAKEV Aile Derneği Başkanı Muzaffer Aydın, Aliağa Derneği Başkanı Cahit Genç, Karabayır Aile Derneği Başkanı Nurettin Karabayır, Aydemirler Aile Derneği Başkanı Melih Aydemir, Süleymanağa Aile Derneği Başkanı Metin Yatkın, Çarıkçılar Aile Derneği Başkanı Orhan Kahrıman, Fakıbaba Aile Derneği Başkanı Reşat Polat, Eğertaş Aile Birliği Derneği Başkanı Sait Karasu ve yönetimlerinin yanı sıra Horasanlı siyasetçi ve muhtarlarda CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ayhan Örs, Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkan Yardımcısı Seyithan Koçak, HDP Arnavutköy İlçe Başkanı Yavuz Kahrıman, Ak Parti Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Nurettin Genç, MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Reis Çelik ve Hikmet Daş, Anadolu Mahallesi Muhtarı Bayram Deliduman, Nenehatun Mahalle Muhtarı Fuat Yaşkesen, YASEV Vakfı Başkanı Samih Gül de kahvaltı programına katıldı.
Programda Arnavutköy’deki Horasanlı nüfusuna dikkat çekilirken, dernek başkanları, siyasetçi ve muhtarlar yaptıkları konuşmalarda bu birlik ve beraberliğin katlanarak daha da güçlenmesi gerektiği yönünde görüşlerini paylaştılar. Arnavutköy Horasalılar Derneği Başkanı Ömer Aktaş, dernek başkan yardımcıları Mehmet Yıldırım v Mezher Yamaç’ın da programa katılan tüm davetlilerle tek tek ilgilendiği programda Ömer Aktaş, “Amacımız, gayemiz, derdimiz Horasanlı hemşerilerimizdir. Horasanlı hemşerilerimizle ne kadar güzel işler yapabilirizin derdiyle dertlendik. O yüzden bugün burada gösterdiğimiz birlik ve beraberliğin ilerleyen dönemlerde çok daha güzel işlerin altına imza atmak noktasında bir milat olmasını arzu ediyoruz” dedi.
Programa katılan dernek başkanlarına, katılımlarından dolayı birer teşekkür plaketi armağan edilirken, program sonunda tüm Horasanlılar büyük bir aile fotoğrafına da imza attı.