Hepsi ödediğini düşünüyordu gerçek, yanlışı düzeltmek için fatura merkezinin önüne gittiklerinde ortaya çıktı

Arnavutköy Merkez Mahallesi’nde yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren fatura ödeme merkezi iddiaya göre 2 ay önce başkasına devredildi. Fatura ödeme merkezini devralan kişi gelen vatandaşların faturalarını ödediğini söyleyerek onlara makbuzlar verdi. Bir problem olduğunu ve ödenmediğini söyleyen vatandaşlara ise sistemsel yanlışlık olmuş şimdi düzelttik diyerek oyaladı. Telefonlarına gelen mesajlar ile faturalarının ödenmediğini öğrenen vatandaşlar fatura ödeme merkezine geri gittiklerinde ise kendileri gibi onlarca mağdurla karşı karşıya geldi. Kepenkleri kapalı ve günlerdir açılmadığı öğrenilen merkezin önünde bir araya gelen vatandaşlar dolandırıldıklarını anladıklarında ise polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri mağdurları ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü. 


“Fark edip geri gelene kadar 10 dakika içinde kapatıp gitmiş”

Yine mağdurlardan olan Naif Garip“Bende burada otelde çalışıyorum bana 3 gün önce mesaj geldi 5 gün içerisinde elektrik kesilecek diye ben buraya geldim bana oldu yaptık dedi. Ben dükkana gidip batım yine ödenmemiş hemen buraya geri geldim 10 dakika içerisinde kapatıp gitmiş benim gibi bir sürü insan var bize denk gelince şaşırdık.” İfadelerini kullandı. 
Vatandaşlar polis ekiplerince karakola götürüldü. Şikayetler alındıktan sonra ekiplerin konuyla alakalı inceleme ve çalışmaları başlayacağı öğrenildi.