HDP Arnavutköy İlçe Teşkilatı "KUR'AN'A UZANAN ELLER KIRILSIN"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Arnavutköy İlçe Başkanı Yavuz Kahrıman, İsveç'te yaşanan Kur'an provakasyonunu kınayan bir basın açıklaması yaptı. İlçe Teşkilatı'ndaki basın açıklamasında Başkan Yavuz Kahrıman ve partililer, 'Kur'an'a uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan attılar.

HDP Arnavutköy İlçe Başkanı Yavuz Kahrıman’ın basın açıklaması şu şekilde;

“Danimarka ve İsveç vatandaşlığı bulunan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, Danimarka'nın çeşitli şehirlerinde 2017'den beri Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonunda bulunuyor.

2021 Ramazan ayında Danimarka'da, 30 gün Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu gerçekleştiren Paludan, Müslüman mahaller ve cami yakınlarında polis korumasında provokasyonlarına devam etmişti.

Paludan, Paskalya tatili boyunca İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde Müslümanların kalabalık yaşadığı mahalleler ve cami önlerinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakmaya devam ediyor. Bu batıda ilk değil. Daha öncede Danimarkada peygamberimize hakaret eden şu anki NATO genel sekreteri Rasmussen’de aynı alçaklığı yapmıştı. Her gün islami rant, çıkar aracı olarak kullananlar Rasmussen’i önce Peygamberimize hakaret ettiği için NATO genel sekreteri olmayacağı siyaseti yürüttüler. Ancak ne yazık ki daha sonra Danimarka’da yayın yapan Kürtçe TV’lerin kapatılmasına karşın atanması kabul edilmiştir. Kur’an yakanların, Peygambere saldıranların asıl bu siyasi anlayıştan cesaret aldığını unutmayalım. Daha acıları taze Paris’te üç Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katledildi. Biz şunu beklerdik; Fransa’ya bir nota verilmesini ve dış işleri bakanı Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu durumu kınamasını bekliyorduk ama tam tersi orada katledilen Kürtler olduğu için bu ülkeyi yönetenler onları terörist ilan etti ve bu cenazeler Türkiye’ye geldi. Defin sırasında bir ölüm daha yaşandı. İnsan öldükten sonra ancak. Ölüden Allah hüküm sorar ve Kuran’ı yakanlarla Kuran’ın emir ve yasaklarını yerine getirmeyenlerin farkları yoktur” dedi.