Gençler mill futbolcu Olcay Şahan'la buluştu

'Spor Söyleşileri'nin bu haftaki konuğu milli futbolcu Olcay Şahan, futbolu bırakma hikâyesini ve gelecek planlarını anlattı.

‘Spor Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu milli futbolcu Olcay Şahan, futbolu bırakma hikâyesini ve gelecek planlarını anlattı.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Spor Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu eski milli futbolcu Olcay Şahan oldu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide gençlerle bir araya gelen Şahan, futbol hayatını ve gelecek planlarını anlattı.

“FUTBOLU BEŞİKTAŞ’TA BIRAKMAYI ÇOK İSTEDİM”

Almanya’da futbol hayatına başlayan Türkiye’de Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerde forma giyen Olcay Şahan, futbolu bırakma hikâyesini şu sözlerle anlattı:

“Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonraki tek hayalim futbolu Beşiktaş’ta bırakmaktı. Beşiktaş forması üstümde Vodafone Arena’da çocuklarımla birlikte top oynamaktı ama olmadı. Beşiktaş’a dönme fikrimi başkan Ahmet Nur Çebi ile paylaştığımda ‘sana kapımız her zaman açık’ dedi. Son söz her zaman hocanın olduğu için Sergen Yalçın’ın onay vermemesi üzerine maalesef hayalimi gerçekleştiremeden futbola veda ettim. En büyük hayalim futbolcu olarak veda edemediğim Beşiktaş’a bir gün teknik adam olarak geri dönmek.”

FATİH TERİM’İN FUTBOL HAYATIMDAKİ YERİ BAŞKADIR

Ligde son durumu ve yaşanan gelişmeleri değerlendiren Olcay Şahan, “Trabzonspor, Türkiye’nin en iyi top oynayan ve en iyi kadrosuna sahip takımı. 10 hafta sonra şampiyonluğunu ilan eder. Aynı zamanda başında da Türkiye’nin en iyi hocalarından bir var” dedi. Galatasaray ile yollarını ayıran Fatih Terim için de, “ Fatih Terim ismi Galatasaray ile birlikte anılır. Birçok katkısı da olmuştur. Gelecekte olmaya da devam edecektir. Fatih Terim’in benim futbol hayatımdaki yeri çok başkadır. Onunla birlikte birçok kez milli forma giyme şansı buldum. Kendisine saygım ve sevgim sonsuzdur” dedi.

Konuşmasının ardından, gençlerin sorularını cevaplayan Olcay Şahan, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve Esenler Belediyesi’nin dağıttığı futbol toplarını imzaladı.