Arnavutköylülerin korkulu rüyası yankesiciler suç üstü yakalandı

Semt pazarlarını mesken tutan ve özellikle kadınların ceplerinden telefon ve cüzdanlarını çalan 3 yankesici son işlerinde suçüstü yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen yankesicilerin 1 hafta önce aynı semt pazarında bir kadının cep telefonunu çaldığı o anlar ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Her gün İstanbul’un farklı ilçelerindeki semt pazarlarına girerek kadınların ceplerinden telefon ve cüzdan çalarak yankesicilik yapan 3 kişi, son işlerinde yakayı ele verdi. 20 Nisan tarihinde Arnavutköy’deki semt pazarına giren 3 yankesici, bir kadının cebinden telefonunu çalarak kayıplara karıştı. Arnavutköy Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin titiz çalışması sonucu çevredeki çok sayıda güvenlik kamerası tek tek incelendi. Yankesicilerin, kadının cebinden telefonu çaldıkları o anların bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildiğini tespit eden polis ekipleri yankesicileri yakalamak üzere çalışma başlattı.


1 haftanın ardından aynı semt pazarına tekrar gelen yankesicilerin üzerlerindeki kıyafetin bile aynı olduğunu fark eden polis ekipleri, şüphelileri takibe aldı. Girdikleri semt pazarında özellikle kadınların ceplerini yoklayarak telefon ve cüzdan çalmaya çalışan yankesiciler takip edildiklerini fark edince kaçmaya çalıştı. Kısa süreli kovalamacanın ardından yakalanan 3 yankesici gözaltına alındı.


Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gökhan Güneş, Savaş Tekin, Mehmet Köse tutuklanarak cezaevine gönderildi. Semt pazarlarında kadınların korkulu rüyası haline gelen yankesicilerin yakalanması, semt pazarı müşterilerine derin bir nefes aldırdı.