Arnavutköy'de otomobiliyle gölete düştü

Orman Mühendisi olan Halit Önol, keşif için Arnavutköy'de ormanlık arazide aracıyla gezerken, gölete uçtu. Gölete uçan aracın içinden son anda çıkarak kurtulan mühendis kazayı hafif yaralı şekilde atlatırken gölete batan aracı çıkarmak için itfaiye ekipleri uzun uğraşlar verdi.

Orman Mühendisi olan Halit Önol, keşif için Arnavutköy’de ormanlık arazide aracıyla gezerken, gölete uçtu. Gölete uçan aracın içinden son anda çıkarak kurtulan mühendis kazayı hafif yaralı şekilde atlatırken gölete batan aracı çıkarmak için itfaiye ekipleri uzun uğraşlar verdi.

Kaza, dün akşam saatlerinde Arnavutköy İmrahor Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre harita çizimi yapmak için İmrahor Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda keşfe çıkan Orman Mühendisi Halit Önol, 61 LE 114 plakalı aracının direksiyon hakimiyetini kaybederek daha önceden taş ocağı olarak kullanılan, sonrasında ise yağmur suyu birikmesi ile gölete dönüşen alana uçtu.
Gölete düştükten sonra batmaya başlayan araçtan son anda çıkarak kurtulan Mühendis Önal, çevrede piknik yapan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından tedbiren ambulansla hastaneye götürüldü. Polis ekipleri kaza yeri ve çevresinde güvenlik önlemi alırken itfaiyeye bağlı balık adamlar göle batan araç ve çevresinde incelemelerde bulundu. Göle uçan araç ise vinç yardımı ile ilerleyen günlerde battığı yerden çıkarılacak.
Kaza anında bölgede ailesiyle piknik yapan Ali Yalçın, “Ben gürültü anından karşıdan koşarak geldim. Ben geldiğimde arkadaş sudan çıkmıştı ben kendisine seslendim iyi olduğunu söyledi. Ben 112’yi arayarak ihbarda bulundum, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Bize araçta tek olduğunu orman mühendisi olduğunu ve keşif yaptığını söyledi yol biraz bozuk kendi dikkati de dağılınca düşmüş. Birazdan vinç gelecek araç çekilecek.” dedi.