Arnavutköy'de çocukların dersten çıkmak istemediği eğitim kurumuna yoğun ilgi

Arnavutköy'de Eğitimci, Yazar Murad Aydeniz öncülüğünde kurulan Dahi Çocuk Eğitim Kurumu'nda çocuklar dersten çıkmak istemiyor. Yaklaşık 6 kişiden oluşan sınıflarda özel dersler alan çocukların algılama becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Arnavutköy'de Eğitimci, Yazar Murad Aydeniz öncülüğünde kurulan Dahi Çocuk Eğitim Kurumu'nda çocuklar dershane, kreş ve farklı eğitim kurumlarından hariç olarak derslere gelmek için can atıyor ve derslerin bitmesini istemiyor.  Eğlenerek öğrenen çocuklar burada 6 kişilik sınıflar içerisinde öğretmenlerinin gözetimiyle birebir eğitimler alırken çocukların algılama becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

 

"Telefon dikkati bozan en temel unsurlardan bir tanesi"

Eğitim kurumunun detayları ile ilgili Haber Aktivite'ye konuşan Kurucu Müdür ve Eğitimci, Yazar Murad Aydeniz, "Arnavutköy Merkez'de ilkokul anlamında eğitim veren ilk ve tek kurumuz bizim gibi bu alanda yoğunlaşan başka bir kurs yok aynı zamanda ortaokul alanında da hizmet veriyoruz. Öğrencilerimiz butik sınıflarda az sayılarla eğitimlerini sürdürüyor. Biz 4 eğitim kurumumuz ile İstanbul'un farkl oktalarında hizmet veriyoruz. Öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını desteklediğimizde başarının geldiğini görebiliyoruz bu nedenle bir dersin büyük bir kısmında bu tarz etkinlikler düzenliyoruz. Öğrenciler genelde yeni nesil sorularda okuduklarını anlamadıkları için başarısız  oluyorlar bu anlamda biz daha çok hızlı okuma ve anlamaya yoğunlaşıyoruz.  Öğrencilerin büyük kısmında okuma ve anlama konusunda eksiklikler var bazı öğrenciler okuma yazma öğrenemiyorlar biz öğretebiliyoruz.  Bizim 4 kurumumuz var en yoğun ilgiyi Arnavutköy'de görüyoruz. Biz 2019 yılında buraya geldik ve her yıl öğrenci sayımız hızla arttı diyebiliriz.  Kurumlara gidemeyen ve algı bozukluğu olan çocuklara en büyük önerim kitap okumaları olacaktır.  Kitap okumak bu konuda çok önemli bir hususa sahiptir ve zeka oyunları tercih eidlebilir. Telefon dikkati bozan en temel unsurlardan bir tanesi biz kurslarımızda telefon kullanımına müsade etmiyoruz." Şeklinde konuştu. 

 

Kursa çocuğunun gittiğini belirten Kurum velisi Ümran Türkan  ise, "Biz duyduğumuzda inanamıyorduk ama gelip gördüğümüzde gerçekten etkili olduğunu gördük. Yaz dönemini çok verimli geçirdik. Bu kurum gerçekten çocuğuma çok şey kattı." İfadelerini kullandı. 

 

Merkez Mahallesi Eski Edirne Asfaltı Caddesi, Burger King'in olduğu binanın 2. katında bulunan Dahi Çocuk Eğitim Kurumları'nda çocuğunuz için farklı bir eğitim, öğretim metodu keşfedebilirsiniz.