Arnavutköy'de binlerce kök kenevir operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; Arnavutköy ve Büyükçekmece'de kaçak yolla ekilmiş (23.024) adet kök kenevir bitkisi ele geçirdi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; Arnavutköy ve Büyükçekmece’de kaçak yolla ekilmiş (23.024) adet kök kenevir bitkisi ele geçirdi. Yakalanan (Ş.K.) isimli şahıs tutuklanırken (C.M.) isimli şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen kök kenevirler yakılarak imha edildi.

 

Uydu ve Drone ile Tespit Sonuç Verdi

 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçelerinde belirlenen bölgelerde kaçak kenevir bitkisi yetiştirildiği bilgisi alındı. Alınan bilgi kapsamında bölgede araştırmalara başlayan Jandarma ekipleri; bölgede bulunan arazilerin uydu görüntülerini inceleyerek yasadışı ekime elverişli alan açılıp açılmadığını ve ekim yapılabilecek alanları belirledi. Daha sonra belirlenen bölgelerde DRONE ile yakın plan tarama yapıldı ve söz konusu bölgede kenevir bitkisinin ekildiği yer tespit edildi. 

 

JASAT Adım Adım Takip Etti

 

Yasadışı kenevir yetiştiren şahısların yakalanması için hazırlıklara başlayan Jandarma ekipleri, söz konusu bölgeleri takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucunda Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından arazileri kiralayan şahıslar tespit edildi. Arazileri kiralayan şahısların gözaltına alınmasıyla operasyon için düğmeye basıldı.  

 

23 bin 24 Adet Kök Kenevir Bulundu

 

Eş zamanlı düzenlenen kenevir operasyonuyla; Arnavutköy ilçesinde (22.273) adet kök kenevir Büyükçekmece ilçesinde ise (751) adet olmak üzere toplam (23.024) adet kök kenevir ele geçirildi. Jandarma ekiplerinin operasyonlarına DRONE ile havadan destek verildi.