Ak Partinin Arnavutköy adayı kim olacak ?

17 Kasım'a kadar sürecek olan aday adaylığı sürecinde Arnavutköy'de kimlerin belediye başkan adaylığına talip olacağı merak konusu.

Ak Parti 31 Mart 2024’de gerçekleşecek olan yerel seçimlerin startını dün verdi. 

 

17 Kasım’a kadar sürecek olan aday adaylığı sürecinde Arnavutköy’de kimlerin belediye başkan adaylığına talip olacağı merak konusu. 

 

Ak Parti’de 3 dönem kuralına göre mevcut Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın artık aday gösterilmeyeceği öngörülürken, Baltacı’nın yerine hangi Ak Partili ismin aday gösterileceği önümüzdeki ay belli olacak. 17 Kasım’da sona erecek başvuru sürecinin ardından 19 Kasım’da da dijital ortamda bir temayül yoklaması yapacak olan Ak Parti’nin aynı zamanda da bu süreç boyunca birkaç anket çalışması da yapması bekleniyor. 

 

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın 3 dönem kuralından dolayı aday gösterilmemesi durumunda belediye ve teşkilat kanadından 3 ismin öne çıkması bekleniyor. Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu, mevcut Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Aygenli ve Zeki Koç..

Mustafa Candaroğlu

 

2017 yılında Ak Parti Genel Merkezi tarafından Ercan Üner'in yerine ilçe başkanı olarak atanan Mustafa Candaroğlu’nun, Haşim Baltacı'nın olası bir aday olmama durumunda Belediye Başkanlığı için aday olması muhtemel isimlerden biri olarak öne çıkıyor.

 

Kemal Aygenli

 

Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Dr. Kemal Aygenli’nin de Ahmet Haşim Baltacı'nın Belediye Başkanlığı'na devam etmemesi durumunda aday adayı olacağı bekleniyor. Uzun yıllar Arnavutköy'de hekimlik yapan Aygenli Arnavutköylüler nezdinde naif kişiliği ve samimi diyalogları ile öne çıkan isimlerden birisi olarak dikkat çekiyor.

Zeki Koç

 

Uzun yıllar Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın en yakınında bulunan ve bir dönem Özel Kalem Müdürlüğü görevini de yapan Zeki Koç, 2019 yılında Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı oldu. Zeki Koç'un da Haşim Baltacı'nın ardından aday adayı olabileceği konuşuluyor.

 

 

Candaroğlu, Aygenli ve Koç’un aday adayı olma ihtimalleri Ahmet Haşim Batlacı’nın aday gösterilmemesi durumunda devreye girecek ihtimaller olurken, Baltacı’nın aday gösterilmesi ya da gösterilmemesi durumunda ise yine kamuoyunda sıkça dillendirilen isimler dikkat çekiyor. 

 

Sibğetullah Şahin

 

Ak Parti'de olası aday adaylarından birisi olarak Avukat Sibğetullah Şahin'in ismi de konuşuluyor. 2014 yılında Ak Parti'den Arnavutköy ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilen Av. Sibğetullah Şahin, aynı dönem içerisinde İBB Hukuk Komisyonu Başkanlığı görevinde de bulundu. Ak Parti'nin girdiği ve rekor oylar aldığı seçimlerde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerini de sürdüren Şahin'in aday adayı olarak ismi son dönemlerde sıkça zikrediliyor.

 

 

Ali Osman Çolak

 

2009 seçimleri ile birlikte Arnavutköy'e bağlanan Hadımköy'ün eski Berlediye Başkanı olan Doktor Ali Osman Çolak'ın 2009 - 2014 ve 2019 yıllarında olduğu gibi bu dönemde de Belediye Başkan adayı olabilmek için aday adaylığını açıklaması beklenen isimlerden birisi olarak öne çıkıyor.

Abdullah Demirhan

 

2014 yılı itibariyle Arnavutköylülerin ismini sıkça duyduğu ve 2014 ile 2019 yerel seçimlerinde Arnavutköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Avukat Abdullah Demirhan'ın bu dönem de aday adayı olması bekleniyor. Kapatılmadan önce Refah ve Fazilet Partisinin il düzeyinde yöneticilik yapan ve uluslararası alanda başarılı bir avukat olan Demirhan’ın bu dönemde de olası güçlü aday adaylarından biri olması bekleniyor.

 

 

Ercan Üner

 

Yaklaşık 15 yıl Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı olarak görev yapan ve koltuğunu 2017 yılında Mustafa Candaroğlu’na devreden Avukat Ercan Üner, 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için aday adayı olmuş ancak ipi göğüsleyen yine Ahmet Haşim Baltacı olmuştu. Ercan Üner’in 3 dönem kuralı nedeniyle artık aday gösterilmeyeceği düşünülen Baltacı’nın yerine aday gösterilmek için başvuruda bulunması bekleniyor. 

 

 

Mustafa Işın

 

2019 yerel seçimleri ile birlikte Arnavutköy Belediye Meclis üyesi seçilen ve mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini sürdüren Mustafa Işın da Belediye Başkan Aday Adaylığı için adı geçen isimler arasında yer alıyor.