Abdullah Demirhan'ın Arnavutköy'e Yönelik Vizyonu...

Arnavutköy'de geçtiğimiz günlerde açılan Dürümcü Musa Usta'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Av. Abdullah Demirhan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arnavutköy'de geçtiğimiz günlerde açılan Dürümcü Musa Usta'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Av. Abdullah Demirhan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

31 Mart yerel seçimleri ile ilgili açıklamalar da bulunan Avukat Abdullah Demirhan, “2024 yerel seçimleri gerçekten önemli bir seçim. Biliyorsunuz bizim Arnavutköy ile ilgili 10-11 yıldan beri projelerimiz var. Bu projelerin hayata geçirilmesi, Arnavutköy için hayal ettiğimiz projelerin gerçeğe dönüşmesi, insanlarımızın hizmetine sunulması benim en büyük arzularımdan biridir. Bu projelerimin gerçekleşmesi için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Eğer bize Ak Partimiz, milletimiz destek olur bizi aday gösterip seçilmemize vesile olurlarsa bu projelerimizin gerçekleşmesini sağlayacağız” dedi.

Projelerini hatırlatan Demirhan, “Daha evvel dünyanın en büyük sinema film platolarını kurma projemiz vardı. 11 sene önce bunu söyledik. Hala bu gerçekleşmedi. Bunun gerçekleşmesi önümüzdeki dönemlerde de çok önemli. Bu sadece Türkiye’de olur, bu sadece İstanbul’da olur, bu sadece Arnavutköy’de olabilecek bir projedir. Bunun bütün detay çalışmaları yapıldı, bütün finansal çalışmaları yapıldı. Ayrıca İslam Üniversitesi projem gerçekten çok önemli. Yine Türkiye’de olabilir, İstanbul’da olabilir,  Arnavutköy’de olabilir. Bununla ilgili özellikle Katar’ın saygın üniversitelerinden ve İngiltere’nin köklü üniversitelerinden biriyle burada İslam Üniversitesi’nin kurulması için elimizden geleni yapacağız. Hadımköy’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi gibi İstanbul Teknik Üniversitesi gibi bir üniversitenin kurulması, dünyanın büyük teknoloji ve mühendislik üniversitesi olması için çalışacağız. Diğer projelerimizden biri savunma sanayi simülasyon merkezi. Türkiye son yıllarda savunma sanayiinde çok büyük atılımlar yaptı. Türkiye daha önceden savunma sanayisinin yüzde yirmisini üretirken şimdi yüzde seksenini üretiyor ve çoğunu da ihracat ediyor. Savunma sanayinin Ankara’da zaten bir merkezi var ama aynısını ve daha büyüğünü Arnavutköy’de yapma imkanı var. Bununla birlikte de burası simülasyon merkezi, ar-ge merkezi, üretim merkezi yaparak dünyaya katma değeri en yüksek ürünleri bilim, teknoloji, batarya, yazılım, yapay zeka üretim merkezi olabilecek bir potansiyele sahiptir” diyerek projelerini sıraladı.

Havalimanının hemen yanında büyük fuar merkezi

Arnavutköy’ün bu projeler için çok uygun olduğunu dile getiren Abdullah Demirhan, “Coğrafi koşullar açısından ve fiziki alt yapı açısından, şehrin bu tarafa doğru büyümesinden dolayı hem de uluslararası cazibe merkezi olmasından dolayı bu projelerin gerçekleşebilme yeri burasıdır. Türkiye’nin ve İstanbul’un en önemli ihtiyaçlarından biri uluslararası fuar merkezidir. CNR Fuar Merkezi 365 gün doludur. Dünyanın her tarafından insanlar geliyor ve birçok sektör kendilerine yer bulamıyor. Havalimanının hemen yanında büyük fuar merkezi yapılabilir. Bu fuar merkezi 365 gün dolar ve dünyanın her tarafından gelen belli sektördeki insanlar buraya da katma değer katacaktır” şeklinde konuştu

Uluslararası lezzet şehri

Yeni bir projesini duyuran Demirhan, “Dünyanın her tarafından insanlar geliyor, işte bugün Musa Usta’dayız. Musa Usta’dan sadece Arnavutköylüler yararlanabiliyor. Biz istiyoruz ki Musa Usta’nın yapmış olduğu güzel dürümlerden fuarlara gelmiş, sinema için gelmiş, üniversiteye gelmiş insanlarda yararlansın ama Arnavutköylüler de her günde Musa Usta’nın güzel kebabını, dürümünü yemesin, bunun yanında dünya yemeklerinden yesinler. Fuar merkezinin hemen yan tarafında da uluslararası lezzet merkezi kurmak lazım, dünyanın bütün lezzetleri burada olsun. Çünkü turistler bir yerden bir yere giderken tercihlerinin yüzde otuzu yemeğe bakıyorlar. Yemek lezzetli mi? Değişik mi? Farklı mı? Bu yeni bir proje. Arnavutköy’de de birbirinden değerli esnaflarımız var. Musa Usta’nın yerinde olduğumuz için Musa Usta'dan bahsettim. Bu lezzetleri dünyaya tanıtabilmek içinde çalışmamız gerekiyor. Bu projeleri gerçekleştirmek gerekiyor. Anne karnındaki bebekten, öldükten sonra mezara giden büyüklerimizi ziyaret etmek için mezarlıkların düzenlenmesine kadar, yediden yetmişe değil, anne karnından mezara kadar öldükten sonra dahil bütün insanlarımızı, Arnavutköyümüzü kuşatabilecek projelerin hayata geçirilmesi lazım” diyerek projelerin tüm vatandaşları kapsayacağını belirtti.

Demirhan: Medeniyet değerlerimizin mesajını tüm dünyaya ileteceğiz

Bu projelerin ayrıca dünyaya da bir mesaj olacağını belirten Demirhan, “Bunların sadece Arnavutköy’e katkısı yok . İstanbul’a katkısı var, Türkiye’ye katkısı var ve dünyaya bir mesajı var. Medeniyet değerlerimizin mesajını tüm dünyaya iletmiş oluyoruz böylece. Biz zaten Arnavutköy’de bir şey yaparken dünyaya dair bir şey söylemiyorsak o zaman bunun bir kıymeti yok. Bu yapacağımız çalışmalar dünyada ki zulmü de, dünyada ki haksızlıkları da, adaletsizlikleri de sona erdirecek projelerdir. Biz bunların üzerine çalışmamız lazım. Yoksa belediye başkanı Ahmet olmuş Mehmet olmuş çok önemli değil, önemli olan hangi projeleri sunarak, bu ülkeye, bu insanlığa ne fayda sağlıyorsun, onun için çalışmak durumundayız. Yoksa ben bulunduğum ortamlarda, bulunduğum hayır kurumlarında zaten bu projeleri mümkün olduğu çerçeve de yapmaya çalışıyoruz ama Türkiye’deki bürokrasi, insanlarla birebir iletişim kurabilmek açısından belediye başkanları olmazsa bu projeleri gerçekleştirmek mümkün görünmüyor. Onun için eğer belediye başkanı olarak halkımız bizi tercih ederse, partimizde bizi aday gösterirse bu projeleri ve yüzlerce projeyi gerçekleştirerek burada hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah” dedi.

arnavutköy yerel seçim abdullah demirhan ak parti